Μένουμε Σπίτι

PROJECT : «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

ΣΧΟΛΕΙΟ : 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΑΞΗ: Ε2

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2019-2020

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ : ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΜΑΤΕΝΤΖΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΟ PROJECT «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ 29/3/2020 ΕΩΣ 12/4/2020

Εμείς και ο ” ιός ”

Ο κορονοϊός είναι ένας ιός που είναι σε όλο τον κόσμο. Σε μερικές χώρες όμως η κατάσταση ξέφυγε. Στην Ελλάδα είμαστε καλά. Ο τρόπος που το χειριζόμαστε είναι άψογος. Βέβαια έχουμε νεκρούς και αρκετά κρούσματα. Συγκριτικά με τις άλλες χώρες τα πάμε καλά.

Δεν είμαι χαρούμενος που τόσα άτομα χάνουν τη ζωή τους. Μακάρι να περάσει και να μπορούμε να βγούμε έξω. Αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα είμαστε έτοιμοι  να το αντιμετωπίσουμε. Προς το παρόν

“Μένουμε Σπίτι”.

 

Επανάσταση και Πανδημία

Οι Έλληνες όπως και τότε έτσι και τώρα με υπομονή, θάρρος και γενναιότητα πολέμησαν και πολεμούν τον εχθρό.

Τότε οι Έλληνες είχαν πόλεμο με τους Τούρκους και θυσίαζαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Υπήρχε πείνα και αρρώστιες. Όλα ήταν δύσκολα αλλά ήταν ενωμένοι και πολεμούσαν.

Όπως τότε έτσι και σήμερα στην ομορφότερη εποχή, την άνοιξη, οι Έλληνες πολεμούν τον “αόρατο εχθρό”. Ενωμένοι και σήμερα μένουν σπίτι για να προστατέψουν ο ένας τον άλλο. Χωρίς βέβαια την πείνα και τις δυσκολίες που είχαν παλιά οι Έλληνες, αλλά χωρίς να μπορούν να πάνε όπου θέλουν χωρίς άδεια, χωρίς να μπορούν να είναι μαζί με τους φίλους τους, φορώντας μάσκες και γάντια για να κινηθούν έξω από το σπίτι τους εάν είναι απόλυτη ανάγκη να βγουν.

Μένοντας στο σπίτι ενωμένοι όλοι μαζί θα νικήσουμε τον «αόρατο εχθρό».